Enan Raouf El-Galaly. (Privatfoto)

Kendt hotelejer død under ophold i Danmark

Dansk-egyptiske Enan Raouf El-Galaly, der i en årrække har drevet Helnan Hotels med hoteller i blandt andet Aarhus og Aalborg, er død i en alder af 77 år.

Hotelbranchen i Egypten og Danmark er blevet en profil fattigere. Det sker efter, at Enan Raouf El-Galaly, ejer af Helnan Hotels, er gået bort under en ferie i Danmark. Det skriver Ritzau.

Den egyptisk fødte hotelkonge, der er opvokset i Cairo, opholder sig ellers i Egypten, hvorfra koncernen Helnan Scandinavian International Hotels har været drevet.

Hotelporteføljen omfatter lige nu 10 hoteller, hvoraf Hotel Marsels i Aarhus og Hotel Phønix i Aalborg er de to danske hoteller. Derudover er der hoteller i egyptiske Alexandria, Giza, Fayoum, New Cairo og Port Fouad samt et enkelt hotel i Rabat i Marokko.

Tidligere har Enan Galaly også drevet Hotel Hvide Hus i Køge, Helnan Hotel Aarslev i Brabrand og Helnan Marina Hotel i Grenå. Men disse hoteller blev solgt for omkring 10 år siden i forbindelse med en større restrukturering i koncernen.

Startede som opvasker
Enan Raouf El-Galaly blev født i Egyptens hovedstad Cairo, hvor han voksede op, inden han i en alder af 20 år kom til Danmark efter først at have været et smut forbi Wien, hvor han arbejdede som opvasker på Hotel Imperial.

Turen til Danmark, hvor Enan Galaly tomlede sig frem, blev afsluttet i Odense, og en stilling som opvasker i Kongreshuset blev første beskæftigelse i det nye land.

Sidenhen kom han til Hotel Hvide Hus i Aalborg, hvorfra han arbejdede sig op i hierarkiet. Efter 10 år var Enan Galaly koncerndirektør i Hotel Hvide Hus-kæden, og som 35-årig etablerende han Helnan-koncernen.

Gennem tiden har Enan Galaly haft et nært venskab med prins Henrik, og i 2004 blev Enan Galaly udnævnt til ridder af Dannebrogsordenen i sin egenskab af bestyrelsesformand for Helnan International.

Familien oplyser, at begravelsen kommer til at foregå i Egypten.

 

Relaterede artikler:

Ny liste over Danmarks rigeste hotelejere