Hotelchef Maria Munkebo og Puk Overgaard, Restaurantchef og sommelier på Comwell Kellers Park har været med til at plante vin. (PR-foto).

Kæde vil servere egen vin til gæster

Siden 2016 har Comwell dyrket vin på en mark i Sorø. Nu udvider hotelkæden vinproduktionen med nye stokke hos et af kædens jyske hoteller.

Den 1. november sidste år kom der nyt navn på det hotel i Sorø, som Comwell ellers havde drevet siden 1999. Nu er det  i stedet norske CIC Hospitality, som driver foretagendet, som nu hedder Thon Partner Hotel Sorø.

Til gengæld beholdt kæden den vinmark, som man havde plantet i 2016 på skråningen mod Pederborg Sø, som ligger ved det Sorø-hotellet. Og om kort tid kommer Comwell til at kunne høste druer til vin fra endnu en vinmark.

På kædens spa- og konferencehotel, Comwell Kellers Park nær Vejle Fjord, har man nemlig for nylig sat vinstokke i jorden.

Stokkenes rod er en amerikansk Bionova med en podning af Solaris, Regent, Souvignier Gris og Muscaris, og første høst af druer forventes allerede klar næste år. Det oplyser Comwell i en pressemeddelelse.

Et kæmpe aktiv
At man snart kan byde gæsterne på vin, som stammer fra den jord, som gæsterne kan se uden for deres vinduer, vækker glæde hos hotelchef på Comwell Kellers Park, Maria Munkebo.

”Vi er utrolig glade for vores nye vinmark, som vi glæder os til at høste druerne fra hvert år fra nu af. Vores gæster har udsigt til vinstokkene direkte fra restauranten. Så de kan simpelthen nyde hotellets egenproducerede vin, mens de går en tur rundt i marken, hvor den kommer fra. Det er fantastisk at kunne tilbyde,” siger hun.

Også hotellets restaurantchef og sommelier Puk Overgaard ser frem til at servere den lokale vin til gæsterne:

”Det er et kæmpe aktiv for os at have egen vinmark. Dansk produceret vin vinder mere og mere indpas, og jeg ser frem til at overraske gæsterne positivt med et lækkert glas, for eksempel sat sammen med nogle af de planterige retter, vi serverer,” siger hun.

Når høsten er i hus næste år omkring det tidlige efterår, vil Comwell producere vinen i samarbejde med Becker Vine.

Det er også planen, at marken skal være en del af uddannelsen for Comwells medarbejdere. Første hold elever har allerede været i marken. Mens man forventer den første høst næste år, kommer gæster først til at kunne smage på vinen omkring foråret 2026.

 

Relaterede artikler:

Comwell overlader hoteldrift til norsk operatør

Henter daglig leder med erfaring fra Tivoli og Hilton

Ansatte i hotelkæde har taget knap 500 uddannelser