Tonny Bak. PR-foto.

“Der er mange i hotelbranchen, som er rigtig gammeldags”

Hotelbranchen efterspørger hænder, men det betyder samtidig, at hotellerne må gøre en ekstra indsats for at tiltrække de nødvendige medarbejdere. En hotelkæde har indført et nyt trivselsværktøj.

Hotel- og restaurationsbranchen mangler hænder. Tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at branchen mellem juni og november sidste år var den hårdest ramte sektor på det danske arbejdsmarked.

Over halvdelen af alle stillinger blev ikke besat, og det betyder tabt fortjeneste for hotellerne.

Nu vil hotelkæden Atlantic Hotels gøre mere for at sikre medarbejdertrivsel, for med mange sæsonmedarbejdere og meget travle perioder, frygter kæden, at mulige medarbejdere holder sig fra branchen. Det fortæller Tony Bak, der som administrerende hoteldirektør styrer tre hoteller i Atlantic-gruppen i Aarhus, Kolding og Billund.

“Der er mange i hotelbranchen, som er rigtig gammeldags og stadig tænker i ældgamle baner, hvor man bare skifter folk ud, hvis det ikke fungerer. Det duer ikke i dag. Man mister kompetencer hver gang,” siger han i en pressemeddelelse.

Indfører anonyme trivselsmålinger
For at gøre op med den praksis har Atlantic derfor indført et tilbud om en anonym trivselsmåling i samarbejde med virksomheden Howdy. Tilbuddet fungerer gennem en app, som hver 14. dag nudger Atlantics medarbejdere til at svare på spørgsmål om forskellige ting som deres humør og søvn.

“Vi har mange yngre ansatte også, som kun er her i en kortere periode i livet. Og de unge kræver noget andet i dag. Den generation, der kommer ud på arbejdsmarkedet nu er vant til at blive inkluderet og taget med på råd i alt, så hvis jeg kører videre i det gamle spor, så taber jeg,” siger Tonny Bak.

Han mener, at den høje udskiftning af personale er noget, hotellerne kommer til at tabe på, hvis de fortsætter med at lede medarbejdere, som de har gjort de sidste 20-30 år, og derfor bør arbejdskulturen ses efter i sømmene.

På vej med nyt hotel
K/S Atlantic, selskabet bag Atlantic Hotels, driver i dag hotellerne Hotel Atlantic i Aarhus med 106 værelser, Hotel Kolding med 136 værelser og The Lodge i Billund med 94 værelser.

I 2020 opsagde K/S Atlantic deres samarbejde med den norske hotelkæde First Hotels, der stod for driften af Hotel Atlantic og Hotel Kolding, og overtog selv driften af de to hoteller.

Virksomheden købte sidste år Hotel Propellen i Billund, som før var ejet af SAS Pilot & Navigatør Pensionskasse. Med K/S Atlantic ved roret har hotellet skiftet navn til The Lodge.

Til marts næste år åbner K/S Atlantic et hotel i vejle i en bygning, som virksomheden ejer, og som indtil videre har huset Scandic Jacob Gade.

Scandics lejekontrakt udløber 31. marts 2024. Umiddelbart herefter lukker K/S Atlantic hotellet ned i en periode for at foretage renoveringer.

Hotellet i vejle har 129 værelser fordelt på fem etager og 11 mødelokaler. Samtidig betyder et naboskab med Vejle Musikteater, at hotellet kan være vært for op til 1.100 konferencegæster i musikteatrets lokaler. Hotellet blev opført i 2005.

 

Relaterede artikler:

Efter Scandic-farvel: Ny ejer åbner hotel i større by

Ny ejer vil gøre hotel moderne og digitalt

Hotelkæde vokser med tre hoteller i Skagen