Boutiquehotellet Sanders i København bliver nu ligesom de to søsterhoteller i Kølpin-gruppen medlem af HORESTA. Arkivpressefoto: Hotel Sanders.

Kæde af boutiquehoteller samler sig hos HORESTA

Kølpin Hotels udskifter Dansk Erhverv med HORESTA. ”Hotelerhvervets stemme skal ikke bare være en dråbe i et glas vand i en organisation med et væld af andre interesser,” siger direktøren.

Mens nordsjællandske Helenekilde Badehotel og Tisvildeleje Strandhotel i forvejen var medlem af HORESTA, skifter nu også det sidste Kølpin Hotels, Hotel Sanders, fra Dansk Erhverv til HORESTA.

Hotel Sanders med 54 værelser ligger i Tordenskjoldsgade bag Det kongelige Teater. Det regnes som flagskibet i Kølpin Hotels, der ejes af den tidligere internationale balletstjerne Alexander Kølpin og hans far, Jes Kølpin.

Nu slutter Hotel Sanders sig til resten af moderselskabet, Kølpin Hotels, i HORESTA. Om baggrunden siger Karim Nielsen, administrerende direktør i Kølpin Hotels, til HORESTA’s nyhedsbrev:

”HORESTA har en utrolig stærk offentlig stemme, som kom særligt tydeligt til udtryk under coronakrisen. Organisationen formår på bedste vis at skabe en positiv debat om branchens behov via flot pressearbejde, samtidig med at organisationen evner at italesætte virksomhedernes udfordringer politisk. Det ønsker vi at bakke op om i vores virksomhed.”

Karim Nielsen blev 1. maj ny administrerende direktør for de foreløbig tre boutiquehoteller i Kølpin Hotels. Siden maj 2019 har han også ejet driftsselskabet bag Hotel Savoy i København.

100 procent fokus på branchen
Karim Nielsen siger videre om bevæggrundene for at hele Kølpin Hotels nu samler sig i HORESTA: ”For os er det vigtigt med en organisation, der har en stærk profil og 100 procent fokus på branchen. Hotelerhvervets stemme skal ikke bare være en dråbe i et glas vand i en organisation med et væld af andre interesser.”

Omkring 80 procent af Hotel Sanders gæster er udenlandske gæster, og Kølpin Hotels ser et stort potentiale i videreudvikle sit varemærke i flere europæiske byer.

”Vi tror på, at vi har opskriften på et koncept, som sagtens kan omsættes andre steder end i København,” siger Karim Nielsen, der for nylig til Standby.dk satte navn på de to europæiske storbyer, koncernen i første omgang kigger på.

Til Standby.dk sagde Karim Nielsen: ”Planen med Kølpin Hotels er, at nu skal vi konsolidere driften, have kontinuitet i omsætningen og vise, at vi er i verden for at drive femstjernede boutiquehoteller. Når vi har bevist det, vil vi gerne til udlandet.

Det er en drøm for Alexander og mig at bringe vores danske koncept til udlandet. Vi kigger kun på Europa, hvor vi har fokus på at åbne femstjernede boutiquehoteller på den øverste hylde,” sagde han.

De fleste hotelkæder er hos Dansk Erhverv
I går, mandag, meddelte Bellagroup med udover Bella Center også Copenhagen Marriott Hotel, AC by Marriott Bella Sky Copenhagen og Crowne Plaza Copenhagen Towers-hotellet, at man skifter fra HORESTA til Dansk Erhverv.

Dansk Erhverv har hovedparten af hotelkæderne i Danmark, men grupper som ikke er i Dansk Erhverv tæller de seks hoteller i Sinatur-gruppen, de foreløbig 14 danske Zleep Hotels og de fem københavnske hoteller i Ligula Hospitality Group.

Ligeledes er ikke alle Best Western-hoteller og Small Danish Hotels i Dansk Erhverv. I følge HORESTA er cirka 90 procent af Small Danish Hotels omkring 65 medlemmer hos HORESTA, mens det er tilfældet for i nærheden af 70 procent af Best Westerns 15 hoteller i Danmark.

 

Relaterede artikler:

Endnu en stor hotelgruppe skifter til Dansk Erhverv

Kølpin Hotels kigger mod udlandet

Dansk hotelkæde klar med ny direktør