Den lille Havfrue (Foto: Rasmus Flindt Pedersen | VisitCopenhagen/PR)

Internationale overnatninger stadig under niveau

Flere danskere overnattede i 2022 i hovedstaden end nogensinde før. Til gengæld har overnatningstallet for internationale turister ikke kommet sig efter corona. Én bestemt nationalitet er fraværende.

Samlet set var overnatningstallet pænt i København i 2022. I alt var der mere end 12 millioner overnatninger i hovedstaden, som dermed også er den mest populære turistdestination i Danmark.

Tallet ligger hele 88 procent højere end i 2021 og syv procent højere end i 2019. Derudover har danskerne aldrig været gladere for at benytte sig af hovedstadens overnatningstilbud, og sammenlignet med 2019 er antallet af danske overnatninger 25 procent højere.

Men det er dog ikke alt, der er, som det plejer at være. Særligt internationale turister langvejsfra er ikke vendt tilbage med samme styrke som før coronapandemien. Det skriver Wonderful Copenhagen i en pressemeddelelse. Samlet set er overnatningstallet for internationale turister 7,4 procent lavere i 2022 end i 2019.

Amerikanere og kinesere er ikke vendt tilbage
Overnatninger fra amerikanske turister, som i 2019 var det største marked for hovedstaden, var i 2022 hele 19,7 procent lavere end i 2019, og der var 17 procent færre overnatninger fra britiske turister, som er det andenstørste marked for Wonderful Copenhagen.

Det er dog overnatninger fra kineserne der i højeste grad har været en mangelvare, og således er overnatningstallet fra kinesiske turister hele 86 procent lavere i 2022 end i 2019.

Vil arbejde for at tiltrække turisterne
Mikkel Aarø-Hansen, WoCos administrerende direktør, fortæller, at tallene er udtryk for, at markedet stadig ikke har normaliseret sig efter corona.

”De seneste år har været meget turbulente for turismen i hovedstaden. Og tallene for 2022 viser, at der er stadig ligger et arbejde i at få hele den internationale turisme tilbage, særligt de oversøiske markeder, der blandt andet er afhængig af direkte flyruter. Men opgaven er langt større end det,” siger Mikkel Aarø-Hansen.

Han understreger, at det samlede overnatningstal gerne skal være endnu højere end i 2022, da hotelkapaciteten i hovedstaden er steget markant de seneste år. I alt er kapaciteten steget med 58 procent i perioden fra 2017 til nu. Det er en investering på over 12 milliarder kroner, og med projekter, der allerede er blevet besluttet, vil den stige yderligere de kommende år. På samme tid skal bæredygtighed tænkes ind i højere grad.

”Med den nye hotelkapacitet handler det nu ikke længere om at komme tilbage på 2019-niveau. Det handler både om at tiltrække turister nok til at udnytte den nye hotelkapacitet til gavn for samfundsøkonomien, omsætning, beskæftigelse og et endnu større samfundsøkonomisk bidrag fra hovedstadens turisme. Men det handler nu også i endnu større grad om at sikre en bæredygtig vækst i turismen,” siger Mikkel Aarø-Hansen.

Destinationsdirektøren understreger, at turismeforbruget skal være miljømæssigt bæredygtigt og ske med opbakning fra borgerne.

 

Relaterede artikler:

Sådan fordeler overnatningerne sig i 2022

Nearcation ligner en blivende tendens

Fodfejl forsinker offentlig aftale for 222 hoteller