Fragt- og passagerfærgen Hammershus. Foto: Bornholmslinjen | PR

Indsætter ekstraafgange som følge af efterspørgsel

I øjeblikket er der rift om billetterne til Molslinjens overfarter i forbindelse med årets udgave af Folkemødet, og derfor har rederiet valgt at indsætte ekstra kapacitet for at lette presset.

I næste uge vil politikere, pressefolk, meningsdannere, organisationer og helt almindelige borgere atter en gang valfarte til Allinge, da den bornholmske by på ny danner ramme om Folkemødet, der i år finder sted fra torsdag den 13. til og med lørdag den 15. juni.

”Folkemødet ser ud til at sprænge alle rammer,” sådan lyder det fra Molslinjen, der fortæller, at man oplever så stor efterspørgsel på billetter til overfarterne med de færger, der besejler Bornholm, at rederiet har valgt at indsætte to ekstra afgange onsdag, der ventes at blive den travleste indrejsedag.

Det betyder, at færgen Hammershus ekstraordinært vil afgå klokken 11.30 fra Ystad med retning mod klippeøen, mens hurtigfærgen Express 5 sættes ind på en sen afgang fra Ystad klokken 00.20. Altså kort efter midnat natten til torsdag.

Skal lægge puslespil
Jesper Skovgaard, der er Molslinjens kommercielle direktør, bekræfter, at der lagt i kakkelovnen til nogle travle dage, da man allerede er et stykke over niveauet fra 2023, hvilket har resulteret i beslutningen om at opruste kommende onsdag.

”Interessen for at komme til Folkemødet har aldrig været større. Vi er små 10 procent over på både biler og passagerer i forhold til sidste år. Derfor sætter vi nu ny kapacitet ind, og nu begynder så et puslespil, hvor vi skal hjælpe hinanden med at få alle med til festen på Bornholm.”

Sidste år havde rederiet fra onsdag til søndag i den såkaldte folkemødeuge i alt 13.663 biler samt 58.257 færgepassagerer med frem og tilbage til Bornholm. Disse fordelte sig på ruterne Rønne-Ystad og Rønne-Køge.

Flytter enkelte Kombardo-afgange
Den store begivenhed fik ny direktør sidste i år, da den tidligere nationaldirektør i Mellemfolkeligt Samvirke, Peter Christiansen, overtog posten fra Camilla Laudrup, der sagde op efter to år i spidsen for demokratifestivalen.

Christiansen hilser de ekstra afgange med Molslinjen velkommen og glæder sig over udsigten til, at der i år bliver godt med liv i gader og stræder i Allinge i løbet af den kommende uge.

Molslinjen oplyser, at rejsende til Folkemødet vil blive tilbudt gratis at flytte deres rejse til de nye afgange, ligesom enkelte busafgange med Kombardo Expressen vil blive flyttet til nye sejladser samme dag for at skabe den fornødne plads i passagerområdet og på vogndækket.


Relaterede artikler:

Molslinjen afslører: Sådan forløb påsken

Syv år mere med Express 1 på Bornholm

Stort rederi runder to milliarder i omsætning