Heimathafens badehotel på Rømø, som det kommer til at tage sig ud i det menneskeskabte klitlandskab. Illustration: Architekturbüro Ladehoff.

Hotelprojekt vil ommøblere landskabet

En tysk hotelkæde barsler med et stort badehotel på Rømø. Projektet kommer blandt andet til at omfatte menneskeskabte klitter i feriebyen Lakolk.

8. marts blev sløret løftet for det kommende badehotel i byen Lakolk på Rømø med 100 værelser og 55 lejligheder, som den tyske kæde Heimathafen Hotels står bag.

Projektet er blevet til, efter at Tønder Kommune har søsat en indsats for at tiltrække udenlandske investorer. Det er forventningen, at badehotellet kommer til at tilføre 100.000 ekstra overnatninger om året til Tønder Kommune.

Baggrunden for hotelprojektet er udviklingsplanen ”Én fælles retning for Rømø 2025”, og det er Tønder Kommunes håb, at hotellet kommer til at skabe grobund for bæredygtig helårsturisme på øen.

Som en del af hotelkonceptet bliver en del af landskabet omkring hotellet i Lakolk ommøbleret.

Etablerer kunstige klitter
De 55 lejligheder, der hører til hotellet, kommer til at blive omkranset af et menneskeskabt klitlandskab, som bliver etableret omkring hotellet. Det skriver Jydske Vestkysten.

Klitterne vil være en tilføjelse til det allerede eksisterende klitlandskab, der afgrænser campingpladsen i området fra stranden.

Klitlandskabet indgår i hotelprojektets samlede budget, og Heimathafen Hotels estimerer, at hotelbyggeriet og etableringen af klitter kommer til at koste mere end en halv milliard kroner.

Heimathafen har købt den 2,2 hektar store projektgrund for 35 millioner kroner. Tønder Kommune havde fastsat en mindstepris på 30 millioner kroner for grunden.

Lokalplan skal vedtages først
Før hotelbyggeriet kan gå i gang, skal projektet først godkendes af Tønder Kommunes kommunalbestyrelse. Arbejdet med den nye lokalplan starter med en offentlig høring på op til otte uger.

Efter den indledningsvise høring, skal kommunalbestyrelsen i Tønder Kommune udarbejde selve lokalplansforslaget for projektet, og herefter er der endnu en offentlig høring på op til otte uger.

Herefter behandler kommunalbestyrelsen endnu engang forslaget, hvor eventuelle indsigelser fra borgere arbejdes ind i planen for projektet.

Skaber job på Rømø
Tønder kommune forventer, at Heimathafens badehotel kommer til at skabe 150 helårsjob på Rømø. Det er også forventningen, at hotellet kommer til at skabe 40 millioner kroner i ekstra årlig omsætning på Rømø.

8. marts fortalte Tønders Borgmester, Jørgen Popp Petersen, at han er mere end begejstret for hotelprojektet.

”Vi har svært ved at få armene ned over dette projekt. Det er vores helt klare forventning, at Heimathafens nye badehotel vil give et kæmpe boost ikke bare til Rømø men hele Tønder Kommune. For os har det været afgørende at tiltrække et hotelprojekt, der bidrager med liv og vækst i både Lakolk og det omkringliggende område, og særligt attraktivt er det, at dette hotelprojekt bidrager med omsætning og jobs hele året,” sagde han dengang.

 

Relaterede artikler:

Tysk hotelkæde bygger første hotel i Danmark

Entreprenør fundet til milliarddyrt hotelbyggeri

Bühlmann overtager historisk hotel