Hotel Crone i Grenaa. Foto: Hotel Crone.

Hotel gik konkurs og åbnede dagen efter

Efter at forpagteren måtte begære sig konkurs på grund af corona, har ejeren nu overtaget driften af et hotel og restaurant på Djursland.

Forpagteren for Hotel Crone i Grenaa, Marianne Andersen, meldte 27. februar ud, at hun måtte kaste håndklædet i ringen og erklære sig konkurs, efter at to år med corona og stigende priser på råvarer og energi havde tæret på hotellets økonomi. Det skriver Lokalavisen Norddjurs.

”Jeg har desværre ikke kunnet styre Hotel Crone gennem tre år med corona, de efterfølgende stigninger på råvarer, energi og en virksomhedsoverdragelse til et ApS, der blev planlagt i anden omgang corona, hvor jeg naivt nok troede, at det var det. Jeg har gjort mit bedste, men det var ikke godt nok,” skrev Marianne Andersen på Facebook.

Dagen efter, 28. februar, meddelte hotellets ejer, Frits Jensen, at han indtil videre selv kommer til at stå for driften af hotellet og restauranten.

Købte hotel efter konkurs
Frits Jensen købte hotellet i 2019, efter at de tidligere ejere var gået konkurs. Helt fra starten var det Marianne Andersen, der stod for at forpagte hotellet. Dengang var Frits Jensen alvorligt syg, og derfor besluttede han sig for ikke at blande sig i driften af hotellet.

Frits Jensen oplyser til Lokalavisen Norddjurs, at han først blev orienteret om hotellets økonomiske problemer mandag kl. 17.

Den 79-årige ejer kommer nu selv til at stå for driften, indtil han finder en ny forpagter til hotellet. Jensen har erfaring med hoteldrift, og han har blandt andet drevet Ebeltoft Parkhotel i 14 år.

Det er planen, at konceptet skal fortsætte i sin nuværende form, hvor hotellets restaurant serverer klassisk dansk mad lavet fra bunden.

Hotel med lang historie
Hotel Crone har i dag 15 ansatte og 12 værelser. Derudover driver hotellet også restaurant i bygningen med 80 spisepladser.

Hotel Crone har en historie, der strækker sig helt tilbage til 1800-tallet. Det blev stiftet i 1897 af Logen Ankerstjernen under navnet Hotel Ankerstjernen, og blev drevet som afholdshotel helt frem til 1984, hvor Grenaa byråd udstedte en alkoholbevilling til hotellet.

 

Relaterede artikler:

Endnu en sanatoriebygning kan blive til hotel

Nyt hotel på Djursland

Ufærdigt hotel på pløjemark uden for Herning