PR-illustration af det kommende Hilton Garden Inn tæt på Torshavn. Hotellet har 130 værelser, 48 king-dobbeltværelser og 23 queen-dobbeltværelser, 50 twin-værelser, otte handicapværelser samt én suite.

Hilton nærmer sig Færøerne

To nye hoteller fordobler i år Torshavns hotelkapacitet. Hotel Brandan åbner i maj, ligeledes er Hilton på vej. Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen bliver medarrangør af rejser til Færøerne.

Torshavn får nærmest fordoblet sin hotelkapacitet de kommende måneder med to nye firestjernede hoteller – plus en udbygning af Færøernes største hotel, Føroyar, udenfor Torshavn.

Hotel Brandan, som blandt andet det færøske rederi Smyril Line står bag, åbner til maj tæt på Torshavn med 124 værelser – og Færøernes første internationale hotel, Hilton, åbner i samarbejde med Færøernes flyselskab, Atlantic Airways, og det færøske pensionsselskab Liv på et endnu ikke oplyst tidspunkt med 130 værelser ligeledes i gåafstand til den færøske hovedstad.

Smyril Line testkører Hotel Brandan fra medio april, og hotellet åbner 1. maj. Hilton Garden Inn bliver færdigt til sommer, men der er ingen fast dato. ”Hiltons politik er, at de ikke sælger værelser før tre måneder før færdiggørelsen,” oplyser Høgni Sigrunarson Reistrup, grundlægger af den færøske turismehjemmeside Guidetofaroeislands.fo til STANDBY.dk og tilføjer:

”Så Hilton får ikke samme salg som de andre hoteller her i 2020, men hele maskineriet, som Hilton Garden Inn bliver en del af, skulle meget gerne give helt nye vækstmuligheder i turismen.”

2019 blev nyt rekordår for færøsk turisme
I øvrigt skriver Guide to Faroe Islands, at 2019 blev et nyt rekordår for turisme på Færøerne, der sidste år havde cirka 120.000 udenlandske turister – heraf kom knap halvdelen via krydstogtskibene.

”Færøerne havde i 2019 en passagervækst på cirka 13 procent i sin lufthavn – og med de kommende nye hoteller i Torshavn, og Færøernes medvirken som kulisse i den kommende nye James Bond-film, ”No Time to Die,” der får verdenspremiere til april, forventes 2020 også at blive et godt år for færøsk turisme,” skriver Guide to Faroe Islands.

En milliard i turismeomsætning
Turisme er Færøernes næststørste indtægtskilde – efter fiskeriet – og øgruppen forventer i år at turismeomsætningen rammer én milliard kroner.

Grundlægger af Guide to Faroe Islands, Høgni Sigrunarson Reistrup, siger, at i 2019 opstod over 20 nye færøske turoperatører – og at udbuddet af ture og aktiviteter på Færøerne er vokset fra 100 i 2018 til 150 i 2019. ”Den største udfordring er nu a fastholde bæredygtig turisme og undgå overturisme,” siger han.

Ægteparret bag det færøske incomingbureau Make Travel, Maria Samson og Kent L. Christensen, der blandt andet har samarbejdet med Sólrun Jákupsdóttir Rasmussen og Lars Løkke Rasmussen om deres rejser til Færøerne. Foto: Make.fo

Lars Løkke Rasmussen bag rejser til Færøerne
Sammen med sin hustru, færøske Sólrun Jákupsdóttir Rasmussen, har tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen oprettet selskaberne Sollar (en sammentrækning af Solrun og Lars, red) Aps og Sollar Holding Aps, skriver Ekstra Bladet.

De to anpartsselskaber skal bruges til at blive rejsearrangør af ture til hustruens hjemland, Færøerne. De er allerede i gang med at reklamere for pakkerejserne til Færøerne, hvor også Lars Løkke Rasmussen indgår som en del af handlen, skriver Ekstra Bladet.

Det sker blandt andet i forbindelse med et besøg i bygden Gjógv, cirka 70 kilometer nord for Torshavn. Her skal deltagerne i turen besøge Sólrun Jákupsdóttir Rasmussens morfars barndomshjem, hvor gruppen får selskab af Lars Løkke Rasmussen, der fortæller om sin passion for Færøerne.

Rejserne til Færøerne med Solrun og Lars Løkke Rasmussen sker i samarbejde med det veletablerede færøske incomingbureau Make Travel. Bag det står ægteparret Maria Samson og Kent L. Christensen, som det torsdag ikke var muligt for STANDBY.dk at komme i kontakt med.

På Make Travels hjemmeside står der under ”Rejser med Solrun,” at der er planlagt rejser i april og maj i år. Om rejsen til maj står blandt andet, at prisen for rejsen mellem 5. og 9. maj er 16.995 kroner for de fem dage, hvor den tidligere statsministerfrue er guide og værtinde. ”Ikke den billigste måde at besøge Færøerne på, men nok den sjoveste,” hedder det blandt andet.

Relaterede artikler:

Færøerne har baggrundsrolle i ny James Bond-film

”Vi forbinder Færøerne med omverden”

Nyt Hilton-hotel i København i farezonen