Kortbetaling. (Foto: Nets | X.com | PR)

Har fordoblet døgnforbruget de seneste 10 år

Sidste år bidrog gæsterne i landets 43.000 udlejningshuse til, at der blev skabt en omsætning på godt 28 milliarder kroner. Nye tal viser, at deres døgnforbrug er blevet fordoblet siden 2014.

Selvom 2023 i vidt omfang er i bakspejlet og branchen har blikket stift rettet mod højsæsonen, der venter lige om hjørnet, er boet fra det forgangne år fortsat ved at blive gjort op.

I denne uge har Danmarks Statistik offentliggjort en række korrigerede overnatningstal fra sidste år, og de er blevet taget godt imod af Feriehusudlejernes Brancheforening, da meldingen er, at der er fremgang at spore, når man sammenligner med tal fra for få år siden.

Der er rundt regnet 43.000 udlejningshuse i Danmark, og sidste år dannede de ramme om lige knap 23 millioner af de i alt 64,1 millioner overnatninger, der blev foretaget fordelt på hoteller, feriecentre, campingpladser, vandrerhjem, lystbådehavne, mindre overnatningssteder og feriehuse.

Bruger mere end 1.000 kroner i døgnet
Tallet for feriehusene er som nævnt både flere end tidligere, men brancheforeningen hæfter sig ligeledes ved, at men også har registreret en stigning i de perioder, der befinder sig udenfor de som regel solrige sommermåneder i højsæsonen.

Fra januar til april samt fra september til og med december har der mellem 2017 og 2023 været en fremgang på samlet set knap to millioner overnatninger, hvilket vækker tilfredshed hos Feriehusudlejernes Brancheforening.

Derudover vidner tallene fra Danmarks Statistik også om, at døgnforbruget blandt feriehusgæsterne på tværs af Danmark er blevet mere end fordoblet siden 2014 således, at det i øjeblikket er på 1.050 kroner, hvilket resulterer i, at der skabes omkring 28 milliarder kroner i turismeomsætning.

Øjner flere mulige udfordringer i horisonten
Ifølge Feriehusudlejernes Brancheforening tegner omsætningen fra feriehusgæsterne sig for cirka en fjerdedel af det samlede forbrug i turismen her til lands. Foreningens direktør Pernille Kofod Lydolph fremhæver den rolle som udlejningen spiller for lokalområderne uden for landets store byer.

”Feriehusene viser sig igen som en ganske betydelig del af dansk turisme med stor betydning for landdistrikterne. Den gode udvikling giver penge i lommen til husejeren, men er også en vigtig omsætningskilde for samfundet, særlig i de områder hvor der er lidt længere mellem husene”.

Overordnet set tyder det på, at udviklingen i det igangværende år fortsat bevæger sig i den rigtige retning, men brancheforeningen påpeger dog at konkurrence med resten af verden, stigende arbejdsløshed i Tyskland og inflation kan vise sig at være udfordringer for markedet i 2024.


Relaterede artikler:

Oplever stor interesse for at leje feriehuse ud

Brancheforening udtrykker bekymring over salg til udlændinge

Rekordmange overnatninger i januar