Nakskov på Lolland. Foto: Lolland Kommune.

Giver 57 millioner kroner til turismeprojekter

Turismen er vigtig for Danmark og udviklingen af lokalsamfund i landet. Det mener Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, som derfor sender 57,3 millioner kroner til turismeudvikling.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse ser turismen som en dansk styrkeposition, og derfor har bestyrelsen nu valgt at sende 57,3 millioner kroner til 14 turismeprojekter, som skal understøtte den bæredygtige udvikling, der er nødvendig for, at Danmark fortsat kan præsentere et relevant turismeprodukt i fremtiden.

Det skriver Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse i en pressemeddelelse. Her påpeges det, at turismen bidrager væsentligt til dansk eksport og økonomi, og at den derudover har stor betydning for den lokale udvikling mange steder i landet.

”Dansk turisme skaber vækst og arbejdspladser i hele landet. Vi oplever mange turister i vores store byer, men turismen er også helt central i en lang række af vores kommuner uden for de store byer. Vi skal styrke dansk turisme – og vi skal i særdeleshed styrke helårsturismen i Danmark. Derfor er det meget positivt, at 14 projekter nu får mulighed for at gennemføre deres projekter,” siger minister for byer og landdistrikter, Morten Dahlin (V).

Fokus på turister med særlige behov
Blandt andet giver Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse 3,4 millioner kroner til projektet ”Turisme for alle,” som skal forbedre tilgængeligheden og styrke branchens kapacitet til at imødekomme behovene hos turister med særlige behov.

Bag projektet står de to destinationsselskaber Destination Kystlandet og Visit Lolland-Falster foruden Dansk Kyst- og Naturturisme og VisitDenmark.

Sammen vil parterne realisere og synliggøre markedspotentialet for tilgængelig turisme gennem business cases, værktøjer, inspirationsmateriale, formidling og kompetenceudvikling målrettet både turismevirksomheder, destinationsselskaber og kommuner, oplyser Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Vil styrke turismen med kunstig intelligens
Erhvervsfremmebestyrelsen støtter også projektet ”Moving Destin(AI)tions” med godt ni millioner kroner. Projektet er et samarbejde mellem VisitAarhus, Destination Fyn, VisitDenmark og Dansk Kyst- og Naturturisme, og det sigter efter at udnytte det forretningsmæssige potentiale, som er forbundet med kunstig intelligens.

Konkret skal projektet afprøve, udvikle og implementere AI-løsninger, som kan forbedre oplevelsen for kunder og effektivisere virksomhedernes forretningsprocesser.

For eksempel ser man på at optimere anvendelsen af medarbejderressourcer ved hjælp af en kombination af data og AI til at skabe en mere personlig og relevant oplevelse for den enkelte turist. Kunstig intelligens kan også medvirke til at forbedre flowet, når der er mest pres på.

”Der er et stort potentiale i at arbejde med kunstig intelligens i turisterhvervet. Ved at udnytte kunstig intelligens til bedre at forstå og forbedre turisternes kundeoplevelse kan danske turismevirksomheder og destinationer få værdifulde værktøjer til at styrke deres produkt,” fortæller VisitAarhus’ direktør, Pia Lange Christensen.

Vil styrke mødeturismen
Med puljen ønsker Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse også at styrke erhvervs- og mødeturismen som forretningsområde.

Derfor bevilger 2,2 millioner kroner til det nationale turismeudviklingsselskab MeetDenmark til projektet ”Værdifulde møder – Katalysator for erhvervsudvikling og social balance,” der skal styrke Danmarks konkurrenceevne via tiltrækningen af internationale kongresser inden for danske erhvervsmæssige styrkepositioner.

Konkret skal projektet etablere strategiske samarbejder mellem destinationer og klyngeorganisationer. Det håber man vil fremme innovation og internationalisering i klyngevirksomhederne gennem bedre udnyttelse af kongresværtskaber.

Projektet sigter også efter at styrke den sociale bæredygtighed i turismen ved at have fokus på værtskabets positive betydning i lokalsamfund.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse støtter også andre projekter. De koncentrerer sig for eksempel om geografisk og sæsonmæssig spredning, udvikling af mere bæredygtige løsninger, strategisk-fysisk planlægning, events, outdoor, kultur, gastronomi og international markedsføring.

Erhvervsfremmebestyrelsen oplyser i øvrigt, at man har modtaget i alt 23 ansøgninger til puljen. De 14 projekter, som man har valgt at støtte, får mellem 1,4 og 9,3 millioner kroner.

 

Relaterede artikler:

82 millioner kroner skal skubbe til investeringer uden for de store byer

110 millioner kroner til fire turismeprojekter

55,8 millioner kroner til bæredygtig turisme