Bandholm Badehotel på Lolland. PR-foto.

Genopstået hotel udvider med Michelin-erfaring

Bandholm Badehotel genåbnede sidste juni med nye ejere efter en konkurs. Nu udvider hotellet med et brasserie, som skal drives af en kok med erfaring fra Michelin-restauranter.

Bandholm Badehotel på Lolland genopstod i juni 2022, efter en meget omtalt konkurs januar sidste år.

Efter konkursen overtog en ny ejerkreds hotellet med blandt andet Allan L. Agerholm, bestyrelsesformand for Parken Sport & Entertainment og tidligere koncernchef i Bella Group, i spidsen. Den nye ejerkreds havde samtidig nye visioner med sig. Blandt andet skulle 43 værelser blive til 60 værelser.

Derudover ville hotellet levere gastronomiske oplevelser af høj kvalitet, og derfor hentede man Nicky Arentsen ind som køkkenchef. Arentsen har erfaring fra tre to-stjernede Michelin-restauranter.

Oplever stor efterspørgsel
16. februar åbner hotellet endnu en restaurant med navnet Brasserie Alba. Ifølge Allen L. Agerholm sker udvidelsen, fordi hotellet oplever stor efterspørgsel.

”Siden vi slog dørene op i juni, har der været en rigtig stor interesse for at opleve, hvad det nye Bandholm Badehotel nu er og har at byde på. Nicky Arentsens køkken har opnået flotte roser på meget kort tid, og det kan vi mærke på efterspørgslen. Derfor giver det god mening, at vi nu tilføjer et brasseriekøkken til badehotellet, så vi også kan bringe det i spil til møder, fester og konferencer og selvfølgelig også til vores private gæster, og udeservering om sommeren” siger Bestyrelsesformand for Bandholm Badehotel Allan L. Agerholm i en pressemeddelelse.

Michelin-kok i spidsen.
Til at drive brasseriet henter hotellet endnu en Michelin-kok i form af Nikolaj Vejlemand, som fremover skal være souschef.

Han har senest været souschef på den 1-stjernede Michelin-restaurant The Samuel i Hellerup og kok på Brøndums Hotel i Skagen.

På The Samuel var Nikolaj Vejlemand med fra restaurantens åbning i 2020, og han var med til at modtage restaurantens første Michelin-stjerne. I sin læretid har han været på Michelin-restauranterne Søllerød Kro og Auberge du vert Mont samt restauranten Frederiks Have.

De rette ambitioner
Brasseriet tilbyder en a la carte-menu, og den skal supplere den nuværende restaurant, som serverer tasting-menuer på fire til syv retter.

Nikolaj Vejlemand fortæller, at det er ejernes ambitioner, der fangede hans interesse.

”Bandholm Badehotel har for mig hele pakken af det, jeg ledte efter. De nye ejere har de helt rette og høje ambitioner for stedet, og den udvikling glæder jeg mig til at være en del af. Jeg ser især frem til samarbejdet med Nicky Arentsen, der på kort tid har gjort Bandholm Badehotel til et fine dining-køkken med fokus på lokale råvarer. Jeg glæder mig virkelig meget til at udvikle badehotellet sammen med ham,” siger Nikolaj Vejlemand.

 

Relaterede artikler:

Første spadestik taget til Odenses største hotel

Stor interesse for hoteldrift på gammelt hospital

Amerikanerne har fået øje på Mors og Thy