Mødelokale på Comwell Aarhus. Arkivfoto.

Fuld plade på SKI-aftale hos hotelkæde

Den nye SKI-aftale omfatter 222 hoteller. En dansk hotelkæde har haft held med at få alle hoteller, de har budt ind med, på listen.

Tidligere i maj fik Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) den nye indkøbsaftale om hotelophold i Danmark på plads.

SKI-aftalen omfatter 222 hoteller på tværs af Danmark, som fremover kan benyttes af statslige virksomheder såsom landets kommuner, kommunale selvejende institutioner, regionerne, ministerier, styrelser samt andre statslige institutioner, når de har behov for indkvartering.

Aftalen ventes at være klar til at kunne benyttes den 12. juni i år, oplyses det.

Hotelkæde har fået ja
Hos Comwell glæder man sig over den nye SKI-aftale, for ud af de 14 hoteller, som kæden har budt ind med til aftalen, er alle blevet godkendt af staten.

Ifølge Michael Hansen, kommerciel direktør hos Comwell, har kæden været opmærksom på den øgede fokus på bæredygtighed, som SKI har i den nye aftale.

“Vi ser meget positivt på de øgede krav. Comwell har i en længere årrække arbejdet fokuseret med bæredygtighed, og vi har solide processer, som dokumenterer det arbejde. Vi ved godt, at pris altid er en afgørende faktor i vurderingen af det enkelte hotel, men det er en opløftende udvikling, at ’andre faktorer’ som for eksempel bæredygtighed får lov at spille en større rolle i hotellernes samlede evaluering. På den måde kan SKI også være med til at skubbe til en positiv udvikling i hele vores branche,” udtaler Micael Hansen i et opslag på LinkedIn.

Alle Comwells 16 hoteller i Danmark er Green Key-certificerede og har det økologiske spisemærke i bronze. Derudover har Comwell de seneste år investeret i renoveringer, der har gjort kædens hoteller mere bæredygtige, oplyser Comwell.

Øget vægt på bæredygtighed
SKI har tidligere oplyst til Turisme24.dk, at 133 af de 222 hoteller, som er en del af aftalen, er certificeret med enten Green Key eller Svanemærket. Det svarer til 60 procent.

I SKI’s evaluering har ting som ladestandere til elbiler, økologi og energiforsyning fra vedvarende energikilder samt andre lignende tiltag, været en del af bedømmelseskriterierne.

Det er desuden også blevet gjort muligt, at man kan sortere listen både ud fra pris men også ud fra kriterier som blandt andet miljøcertificering og økologi.

 

Relaterede artikler:

Nye danske hoteller del af offentlig aftale

Lokal kritik har sat stort hotelprojekt på pause

Stævner politiker for injurier og ærekrænkelse