Hotel Randers. Foto: Hotel Randers.

Folk stod i kø: Hotel solgte ud til et godt formål

Støtten var stor, da Hotel Randers i weekenden var vært for et velgørenhedsmarked, hvor der blev solgt ud af gamle effekter. Overskuddet går til børneafdelingen på Regionshospitalet Randers.

End ikke store mængder regn skræmte folk væk, da det mere end 160 år gamle Hotel Randers afholdt velgørenhedsmarked lørdag. Overskuddet gik ubeskåret til børneafdelingen på Regionshospitalet Randers, og det var altså noget, som kunne få folk til at møde op i de fire timer, som markedet stod på.

”Vi er blæst bagover. Simpelthen. Der var enorm interesse, så vi blev nødt til at åbne en halv time før annonceret, for der var der fyldt med folk her,” siger Barbera Sørensen, presse- og kommunikationsansvarlig på Hotel Randers, til Randers Amtsavis.

Udvalget af varer bestod af udtjente genstande, som hotellet havde fundet frem fra gemmerne, og til avisen fortæller Babera Sørensen, at man fra hotellets side ikke var i tvivl om, at man ville støtte hospitalet.

Holder beløb hemmeligt
Præcist hvor mange penge, Hotel Randers lykkedes med at indsamle til hospitalet, står dog fortsat hen i det uvisse. For der skal først laves en pressemeddelelse, før man vil offentliggøre beløbet, lyder det.

Det var særligt gamle billeder med motiver af Randers og PH-lamper, der gav salg, men effekter fra hotellet bar, Kahytten, mødte også stor interesse. Der blev dog ikke helt udsolgt, og derfor vil Hotel Randers nu overveje, om man skal afholde et tilsvarende arrangement på et senere tidspunkt.

Hotel Randers, som har 84 værelser, har i øvrigt offentliggjort sit årsregnskab for 2023, som viser et overskud på 113.000 kroner efter skat. Det er dog ikke et resultat, som ledelsen er tilfredse med.

Resultatet bærer særligt præg af, at markedsforholdene i første halvdel af 2023 viste sig at være mere vanskelige at navigere i, end man ellers først havde antaget.

”Generelt var såvel den indenlandske som den skandinaviske turisme præget af et fald hvilket medførte en dårlig kapacitetsudnyttelse på Hotel Randers. Aktivitetsniveauet steg betydeligt mod årets slutning, hvor selskabet realiserede tilfredsstillende resultater. Der forventes i 2024 et aktivitetsniveau nogenlunde som i 2023, men med et markant forbedret driftsresultat,” står der i ledelsesberetningen.

Til sammenligning var der i 2022 et årsresultat på godt 1,2 millioner kroner. Med resultatet i 2023 kom hotellet, der er ejet af Sonja og Wilhelm Mathisen’s Fond, ud af året med en egenkapital på 4,7 millioner kroner.

 

Relaterede artikler:

Kendt profil bliver en del af bestyrelse på luksushotel

New look for millioner på største danske luksushotel

Stor forhindring ryddet af vejen i hotelprojekt