Første spadestik er netop taget til Odenses største hotel. Fra venstre ses Lone Palm, Odense Congress Center, Jens Nissen, NJ Gruppen, Tina Van der Zee, Hotel Odense, Jørn Albertsen, NJ Gruppen, Enrico Augustinus, Odense Sport & Event. PR-foto.

Første spadestik taget til Odenses største hotel

Første spadestik er taget til Hotel Odense, som med 300 værelser bliver byens største hotel. De første gæster kan tjekke ind i 2024.

Odense vil gerne trække flere store events til byen. Men Fyns største by er udfordret af et relativt lavere antal hotelværelser sammenlignet med andre store byer uden for hovedstadsområdet.

Derfor har Odense Sport & Event, ejerne bag blandt andet Odense Congress Center, Hotel Odeon og Odense Boldklub, nu taget første spadestik til en stor udvidelse af Hotel Odense, som virksomheden også ejer. Det skriver Odense Sport & Event i en pressemeddelelse.

Udvidelsen betyder, at 195 nye værelser bliver tilføjet til hotellets nuværende kapacitet, og dermed kommer Hotel Odense til at blive byens største hotel med i alt 300 værelser. De første gæster forventes at kunne tjekke ind i sommeren 2024.

Det er håbet, at udvidelsen kommer til at øge Odenses popularitet over for særligt erhvervsturister.

Reagerer på kunders efterspørgsel
Enrico Augustinus, direktør for Odense Sport & Event, fortæller, at virksomheden reagerer på, at kunder stiller krav til en øget værelseskapacitet i Odense.

”Vi lytter til vores kunder, og et af de ønsker, jeg har hørt fra vores samarbejdspartnere flest gange, er, at vi skal kunne tilbyde overnatning til et større antal af de gæster, der deltager i aktiviteter på kongrescenteret. I nogle udbudssager er der krav om minimum 250 værelser på stedet, så vi vil med 300 værelser fremadrettet stå markant stærkere som mødested,” forklarer han.

Han oplyser desuden, at det er NJ Gruppen, der bliver entreprenør på byggeriet.

Fokus på bæredygtighed
Enrico Augustinus fortæller, at udvidelsen kommer til at foregå med fokus på bæredygtighed. For Odense Sport & Event handler det om at tage ansvar.

”Som én af øens største virksomheder har vi et stort ansvar over for både miljø og klima, som vi også forventer, at vores underleverandører lever op til. Det betyder for eksempel, at vi, ud over bæredygtigheden i selve byggeriet, har investeret massivt i solceller på taget og sikret, at hotellet fra starten kan leve op til kravene i den internationale Green Key-certificering.”

Overvejer endnu mere kapacitet
Selvom arbejdet på det nye hotel først lige er startet, afviser Enrico Augustinus ikke, at Odense Sport & Event kommer til at investere i at udvide hotelkapaciteten yderligere.

”Både lokalområdet og Odense som helhed vækster og, med opførelsen af det nye OUH (Odense Universitetshospital red.) og byens ambitiøse erhvervsturismestrategi, forudser vi et markant øget behov for overnatninger fremover. Der er aktuelt intet konkret på brættet, men hvis vi ser en mulighed for at føje endnu flere værelser til området, så vil jeg ikke afvise, at vi kommer til at engagere os i det projekt også, siger Enrico Augustinus.

 

Relaterede artikler:

Konferencecenter får Sjællands største taganlæg

Blød åbning af nyt hotel i København

Fra Bali til Sønderborg: Ny direktør til Alsik