Bureauleder Jesper Smidt fra Feriepartner fremviser Green Tourism Organization-certificeringen. (Foto: Feriepartner Tversted | Feriepartner Danmark | PR)

Første danske feriehusudlejer modtager miljømærke

På baggrund af en omfattende proces er Feriepartner Tversted blevet den første feriehusudlejer herhjemme, der har fået tildelt miljøcertificeringen Green Tourism Organization.

I højere grad end tidligere ønsker kunder i dag, at deres valg i såvel hverdagen som på ferie flugter med den grønne dagsorden, og at disse i større eller mindre grad understøtter de bæredygtige strømninger, der er i samfundet.

Det var en del af baggrunden for, at HORESTA og Friluftsrådet har udviklet den certificeringsordning, der kaldes Green Tourism Organization. Miljømærket er skabt for at sætte fokus på den bæredygtige del af turismen her til lands.

Certificeringen er en søsterordning til den mere udbredte Green Key, som blandt andet HORESTA administrerer her i landet. Den karakteristiske grønne nøgle tildeles dog fortrinsvis til hoteller og overnatningssteder, og derfor vurderede man, at der var plads til endnu en certificering.

Uddeles for første gang til dansk feriehusudlejer
For at komme i betragtning til at blive certificeret gennem ordningen skal en virksomhed først sende en ansøgning, hvori ledelsen redegør for, hvordan man arbejder med en lang række områder, der alle har med bæredygtighed at gøre.

Ansøgningen skal herefter godkendes af en jury. Når mærket er blevet tildelt vil der løbende blive foretaget kontrolbesøg hos virksomheden, ligesom ledelsen fremover skal fremlægge dokumentation for, at man fortsat arbejder lige så seriøst med at lette klimaaftrykket som under den indledende proces.

Green Tourism Organization-certificeringen er netop blevet tildelt til Feriepartner Tversted, og virksomheden bliver dermed den første danske feriehusudlejer nogensinde, der modtager dette grønne stempel fra HORESTA og Friluftsrådet, oplyses det.

Oplever stigende efterspørgsel
Den nordjyske udlejningsvirksomhed er blevet vurderet ud fra 140 kriterier i løbet af processen. Det drejer sig blandt andet om ledelsens prioritering af miljøhensyn, hvorvidt feriehusudlejerens indkøb er tilstrækkeligt grønne samt en række krav i forhold til organisationens eget forbrug.

Ifølge Jesper Smidt, der er bureauleder og partner hos Feriepartner Tversted og Skagen, er håbet, at det nye miljømærke vil medvirke til at få kunder til at vælge udlejningsvirksomheden i fremtiden.

”Vi er rigtig glade for nu at have fået certificeringen, som vi helt sikkert ser som en blåstempling. Vi mærker generelt en stigende efterspørgsel på grønne ferieformer, og her tror vi på, at certificeringen får endnu flere sommerhuslejere og -ejere til at kigge i vores retning.”

Feriepartner Danmark fortæller desuden, at arbejdet med at få de andre bureauer i kæden certificeret er sat i gang. Det ventes, at resten af bureauerne i Nordjylland opnår Green Tourism Organization-mærket i løbet af foråret 2023.


Relaterede artikler:

Målrettet arbejde resulterer i Green Key-certificering

Første danske kongresarrangør får grøn certificering

Fem danske attraktioner først med nyt miljømærke