Arkivfoto fra Radisson BLU Scandinavian Hotel Conference Centre i Aarhus via VisitAarhus.

Flere forretningsrejsende end nogensinde før

Tal fra Danmarks statistik viser, at der aldrig har været så mange forretningsrejsende som i 2022. Ifølge HORESTA er der tale om en ketchupeffekt.

Efter to år med tomme konferencelokaler på grund af COVID-19 er møde- og konferenceturismen vendt stærkt tilbage, og 2022 overhaler 2019, som var sidste rekordår. Det skriver HORESTA i en pressemeddelelse.

Tal fra Danmarks statistik viser, at der sidste år var 7,3 millioner overnatninger foretaget af forretningsrejsende på de danske hoteller, og det tal er 2,9 procent højere end tallet for 2019.

HORESTA påpeger, at rekorden er blevet slået til trods for, at der fortsat er længere mellem store kongresser, end der var før coronapandemien.

Skyldes til dels en ketchupeffekt
Pia E. Voss, HORESTAs administrerende direktør glæder sig over det store aktivitetsniveau, men understreger, at en del af genoprejsningen formentligt kan tilskrives et efterslæb fra coronaårene.

”Det er utrolig positivt, at markedet har rejst sig så hurtigt igen. Selvom noget af det helt sikkert skyldes en ketchup-effekt i 2022 efter to år med Corona og lavere mødeaktivitet. Det har gjort det lettere at komme tilbage på sporet”, siger hun.

Aktuel krise kan mærkes så småt
Direktøren fortæller, at tallene fra Danmarks statistik matcher det, hun hører fra medlemmer. Til gengæld afspejler de ikke, at virksomheder er begyndt at melde ud, at de mærker til den økonomiske opbremsning.

”Vi er jo i løbende dialog med branchen og har fået meldinger om ordrebøger, der i lange perioder var fyldt. Vi kan også se på meldingerne fra Danske Konferencecentre, at branchen har fået en god start på 2023. Til gengæld hører jeg fra flere virksomheder, at den aktuelle krise er begyndt at sætte de første spor i ordretilgangen. Det er forhåbentlig bare for en kort periode”, siger Pia E. Voss.

Til gengæld har branchen været god til at omstille sig til en tid efter corona, hvor onlinemøder er blevet mere normale, påpeger hun.

”Mange møde- og konferencecentre har været proaktive og brugt tiden til at investere i ny teknologi, som blandt andet giver mulighed for hybridmøder. Det har bidraget til at fastholde og øge attraktionsværdien,” siger Pia E. Voss.

 

Relaterede artikler:

WoCo fejrede kongresværter i Moltkes Palæ

Stigende efterspørgsel på møder og konferencer

Fyn drømmer om flere møder og konferencer