Dancenter oplyser, at flere danskere har søgt mod deres sommerhuse i vinterferien. PR-foto.

Flere booker sommerhuse i vinterferien

Selvom det igen er muligt at rejse på skiferie, vælger flere danskere at holde vinterferie i et dansk sommerhus. DanCenter fortæller, at en del flere danskere søgte mod et af deres feriehuse end i 2019.

I uge syv og otte rejser mange danskere traditionen tro på skiferie for at røre sig eller sydpå for at få sol på kroppen. Men flere danskere bruger i disse dage deres tid på at slappe af i et sommerhus. Det skriver DanCenter i en pressemeddelelse.

Virksomheden, som står for udlejning af mere en 5.900 sommerhuse, oplyser således, at der har været 80 procent flere bookinger i uge syv og otte i år, end der var i vinterferien 2019, inden coronapandemien brød ud.

Turisme24.dk har forsøgt at få tallene for, hvor mange bookinger den procentuelle stigning dækker over, og hvordan kapaciteten af sommerhuse i år ser ud hos DanCenter sammenlignet med 2019, men det ønsker DanCenter ikke at oplyse.

Usikre tider giver øget efterspørgsel
Kaye Rosengaard, service- og driftschef hos DanCenter, tror, at den økonomiske usikkerhed, der for tiden hersker, har fået flere danskere til at holde ferie inden for landets grænser.

”Som følge af inflationen og de stigende renter tror jeg, at mange har set et sommerhusophold i Danmark som et prisbilligt alternativ til den dyre skiferie eller charterrejsen til syden, fortæller Kaye Rosengaard.

Dels er oplevelser i naturen gratis, ligesom man selv kan medbringe mad for at holde budgettet nede, påpeger hun.

Pandemien har givet danskerne et nyt indtryk
Hun tror dog ikke kun, at det er for at spare penge, at danskerne vælger at blive i Danmark. Under corona var flere danskere turister i eget hjemland end under normale forhold, og ferie i eget land lader til at være en trend, som danskerne har holdt fast i, mener Kaye Rosengaard.

”Under pandemien fik mange øjnene op for, hvor meget godt det danske ferieland har at byde på, hvad end vi snakker sjove og lærerige aktiviteter for hele familien eller dyrkelsen af friluftslivet. Men selvom danskerne i dag har mulighed for igen at rejse til udlandet uden at skulle tage højde for diverse indrejseregler eller bøvle med karantæne- og testkrav, oplever vi alligevel, at rigtig mange fortsætter med at ville holde ferie i Danmark, ligesom de gjorde det, da coronaen var på sit højeste, siger Kaye Rosengaard.

Hun tilføjer, at det samlede antal bookinger for ophold i uge 7 og 8 i 2023 stort set er på højde med sidste års bookinger.

 

Relaterede artikler:

Indgår internationalt samarbejde om sommerhuse

Turisterne booker færre danske sommerhuse

Spil skal forklare prisændringer på dansk feriecenter