Det er god turistreklame for landsdele at få besøg af Anders And & Co. Børn og andre læsere kan blive inspireret til en ferie for at se de steder, de har set i Anders And-historien. Illustration: Anders And & Co ©Disney, Egmont Publishing.

Fire danske landsdele i kamp om Anders And-besøg

Lolland-Falster, Midtjylland, Nordsjælland og Midtsjælland dyster om besøg af Anders And i ny historie i serien “Jagten på Danmarks skjulte skatte.” Anders And har allerede været flere steder i Danmark.

Læsere af Anders And & Co. i de fire landsdele kan måneden ud indsende deres idéer til, hvilke eventyr Anders skal ud på i deres område – de bedste idéer vil indgå i historien, som udkommer til efteråret.

Det oplyser udgiveren af Anders And-bladet, Egmont Publishing, i en pressemeddelelse fra Have Kommunikation.

Siden 2018 har den særlige serie af historier i Anders And & Co. med navnet “Jagten på Danmarks skjulte skatte,” haft Anders And og nevøerne vidt omkring.

Først var de i Vendsyssel, hvor de blandt andet lagde vejen forbi Hjallerup Marked, Råbjerg Mile, Den Tilsandede Kirke og Grenen. Dernæst gik turen til Sønderjylland, hvor Anders arbejdede side om side med en vis Mette Blomsterand i Det store Kagemaraton.

Trekantområdet dannede rammen om den turné, Anders’ gendannede punkband, De Skrigende Rødhalse, drog ud på. Sidste år var Fyn omdrejningspunkt for en historie, hvor Anders sammen med nevøerne og onkel Joakim var på jagt efter et glemt H.C. Andersen-eventyr.

Redaktionen har valgt fire danske landsdele
Destinationen for 2022-udgaven af Jagten på Danmarks skjulte skatte bliver en af de fire landsdele, som redaktionen på Anders And & Co. har valgt. I de kommende uger er det op til de andeglade læsere at overbevise redaktionen om, at det lige præcis er deres landsdel, som Anders skal besøge, hedder det i pressemeddelelsen.

De fire valgte landsdele er:

Lolland-Falster: De to øer syd for Sjælland og sydøst for Fyn, som rent faktisk er Danmarks fjerde- og femtestørste øer. Lolland og Falster er fyldt med historiske bygninger og monumenter, og overalt på de to øer finder man referencer til fordums tid. I Kong Svends Høj findes Danmarks største velbevarede jættestue, og Engelsborg er en fæstning, som Kong Hans opførte tilbage i 1508 for at beskytte øens skibsværft.

Midtjylland: Man finder nogle af Danmarks skønneste byer i Midtjylland. Silkeborg, Randers, Herning, Viborg og ikke mindst den jyske hovedstad, Aarhus. Der er masser af steder i det midtjyske, som nærmest inviterer til eventyr, uanset om man kunne tænke sig at få Anders til at bestige Himmelbjerget, nyde naturen på Djursland eller tage bilen vestpå mod Herning og lade ham overvære en koncert i Boxen.

Kongernes Nordsjælland: Denne landsdel er fyldt med et imponerende landskab, slotte og oplevelser, der gør, at området selvfølgelig skal være nomineret i jagten på Danmarks skjulte skatte. Kronborg, Frederiksborg Slot og Fredensborg Slot er bare nogle få af de steder, der er klar til at invitere Anders på eventyr.

Midtsjælland: Roskilde, Ringsted, Køge, Slagelse, Sorø, Holbæk samt de omkringliggende byer udgør tilsammen masser af fantastiske steder i området syd og vest for hovedstaden, som endnu ikke har haft besøg af Anders – selv om landsdelen er en af de smukkeste i Danmark. Skal anden fra margarinefabrikken få job hos Osted Mejeri, tage på jagt efter fortiden i Roskilde Domkirke eller opleve Sankt Bendts Kirke i Ringsted, spørges der i pressemeddelelsen.

I Danmark siden 1949
På grund af papirmangel efter Anden Verdenskrig udkom det første Anders And-blad i Danmark først i 1949 – i 103.000 eksemplarer, udgivet i Danmark af Gutenberghus. I dag hedder forlaget Egmont Publishing.

Gutenberghus udgav oprindeligt kun Anders And én gang om måneden, men fra 1956 begyndte bladet at udkomme hver anden uge, og i 1959 blev det til et ugeblad.

Anders And-bladets primære målgruppe er børn mellem 6-12 år og deres forældre; der bruges i snit 22-32 minutter på bladet, det læses i gennemsnit tre gange og 90 procent af køberne gemmer det, oplyser Egmont Publishing.

Relaterede artikler:

Anders And besøger Fyn og omegn

Anders And besøger atter Danmark

Anders And besøger Nordjylland