- TURISME24.DK - https://turisme24.dk -

Ferieboliger i tidligere kaserne og flygtningecenter

Auderødlejren i Halsnæs Kommune, der oprindeligt blev opført til Søværnets Eksercerskole, skal fremover omdannes til feriecenter med hjælp fra udenlandske investorer.

Der har gennem de senere år været mange planer for Auderødlejren, der ligger ved landsbyen Auderød på halvøen Arrenæs i Arresø.

Lejren har tidligere dannet fysiske rammer om Søværnets Eksercerskole, og efter lukningen i 2007 har området ad flere omgange været benyttet til flygtningecenter.

Nu er der udsigt til, at Auderødlejren fremover skal være et feriecenter med samlet 270 ferieboliger. Det skriver Sjællandske Medier via sn.dk.

Bag projektet står Copenhagen Re Investment ApS, der er etableret for ni måneder siden med hjælp fra advokatvirksomheden DLA Piper. Virksomheden er ejet af tre briter, hvoraf to er bosiddende i Dubai, mens den sidste har bopæl i Spanien. Det fremgår af oplysninger hos Erhvervsstyrelsen.

I naturen og tæt på København
Det er Nybolig Development, som har bekræftet, hvad ejerne bag Copenhagen Re Investment ønsker at benytte Auderødlejren til. Overtagelsesprisen af grund og bygninger har været på 35 millioner kroner.

“Vi tror på, at der er et marked for et feriecenter, hvor der er noget for enhver smag, og som ligger i naturen men stadig tæt på Købehavn,” siger Thomas Winther, projektansvarlig og udviklingsrådgiver i Nybolig Development, til sn.dk.

Copenhagen Re Investment blev etableret den 20. juni sidste år, og Thomas Winther fortæller, at der har været flere ting, der skulle “times og falde på plads”, inden det var muligt at offentliggøre planerne, der forventes at ligge inden for rammerne i den gældende lokalplan.

Oprindeligt planer om bæredygtighedscenter
Der er i dag 37 bygninger på området, der er på hele 73 hektar. Det kommende feriecenter bliver en kombination af ferieboliger og feriecenter. I dag består området af svømmehal, læsesale, ammunitionsdepoter, barakbygninger og gymnastiksale.

Frem til efteråret 2021 var det planen at etablere et bæredygtighedscenter på arealerne – et slags Silicon Valley for klimaet. Men selskabet, der ejede lejren gik konkurs på grund af en tvist med en kreditor, hvorefter de tre britiske forretningsfolk købte lejren af konkursboet.

 

Relaterede artikler:

Endnu en sanatoriebygning kan blive til hotel

Nordsjællandsk turisme: Vi er tilbage efter krisen

Danmarks femte nationalpark indviet