Benniksgaard Hotel. (PR-foto).

Ejer sælger hotel efter 24 år ved roret

Et sønderjysk hotel med 119 værelser er blevet sat til salg til et tocifret millionbeløb. Der er brug for et generationsskifte, lyder det fra hotellets ejer.

Mads Friis har været selvstændig i 47 år, og siden 2000 har han drevet det 119 værelser store Benniksgaard Hotel, som ligger med udsigt over Flensborg Fjord.

Han vurderer dog, at tiden er kommet til at give nøglerne til det store hotel videre, og derfor sælger han det nu til et beløb på 42,5 millioner kroner, oplyser ejendomsmæglervirksomheden EDC Poul Erik Bech i en pressemeddelelse.

“Efter at have været selvstændig i 47 år og drevet hotel i knap halvdelen af dem, så er det tid til at nyde den tredje alder og have mere tid til familie og andre interesser. Derfor er der brug for et generationsskifte på Benniksgaard. Tidspunktet føles rigtigt, da hotellet lever i bedste velgående og der dermed er mulighed for at overlevere en forretning i god drift og med gode medarbejdere, der er villig til at løbe en ekstra mil,” siger Mads Friis.

Benniksgaard Hotel har et etageareal på 9.848 kvadratmeter og et grundareal på 51.259 kvadratmeter. Derudover har det plads til knap 200 overnattende gæster og mødelokaler med plads til op mod 400 deltagere, oplyser EDC. Hotellet rummer også festlokaler med udsigt over Flensborg Fjord.

“Hotellet og området byder på et hav af muligheder. Vi har allerede et rigtig godt samarbejde med golfbanen lige ved siden af, så folk kan kombinere et ophold hos os med et slag golf på en af Danmarks smukkeste golfbaner. Der er mulighed for at nyde den smukke sønderjyske natur på vandre- eller cykelture ved Gendarmstien. Der er altså både mulighed for et aktivt ophold eller blot selvforkælelse med god mad og afslapning. Vi samarbejder med andre lokale virksomheder, så vi kan vise området bedst muligt frem,” fortæller Mads Friis.

Har til huse i gammelt landbrug
Benniksgaard Hotel har som navnet antyder en fortid som landbrug. I mange år var det også netop dette, som Mads Friis beskæftigede sig med.

“Jeg overtog gården fra mine forældre sammen med min kone, Ingeborg, i 1977, og de første mange år drev vi landbrug. Da markbruget blev omdannet til golfbaner i 1997, blev det startskuddet til det hotel, som vi har i dag,” fortæller Mads Friis.

Dengang var det dog langt fra i den målestok, som hotellet har i dag.

”Det startede med 11 hotelværelser i 2000, og nu står vi med 119 værelser, når man tæller annekset og vores Bed & Breakfast med. Heraf 10 suiter i det gamle stuehus, som blev indviet af H.K.H. Prins Henrik, som fik opkaldt det ene værelse efter sig,” siger Mads Friis.

I omdannelsen af det gamle landbrug er gårdens vognport og kornmagasin blevet omdannet til en restaurant, og kornkamre er blevet lavet om til møde- og konferencelokaler og en dertilhørende konferencelounge.

Gårdens gamle stalde er indrettet til 31 hotelværelser, og stedet bærer stadig præg af sin fortid med fritlagte bjælker, oprindelige vindues- og dørpartier og gamle lamper.

 

Relaterede artikler:

Tager første spadestik til 15 etager højt hoteltårn

Fraværende nordmænd satte aftryk på Skagens største hotel

New look for millioner på største danske luksushotel