Det nye oplevelsescenter for kyst- og lystfiskeri i Assens kommer til at tage gæsterne helt tæt på naturen under havet. Foto: Assens Kommune.

Donation sikrer finansiering til nyt oplevelsescenter

En donation fra Nordea-fonden sikrer, at finansieringen til et nyt center for kyst- og lystfiskeri nu er på plads. Det er planen, at centret åbner i 2025.

I fremtiden kommer turister på Fyn til at kunne blive meget klogere på, hvad der foregår under havets overflade.

Assens Kommune har netop fået tilsagn om støtte på 19,1 millioner kroner fra Nordea-fonden til opførelse af det kommende nationale Kyst- og Lystfiskercenter, og dermed er finansieringen til, at centret kan opføres, endelig på plads. Det skriver Assens Kommune i en pressemeddelelse.

Formålet med centret er at give gæsterne viden om undersøisk natur i Danmark samt fremme kendskabet til og lysten til lystfiskeri.

På finansloven i 2018 blev der afsat 32 millioner kroner til den nationale strategi for kyst- og lystfiskeri. Her blev Assens kommune valgt som værtskommune, og ud af de 32 millioner kroner blev 22 millioner øremærket til det nye Kyst- og Lystfiskercenter. Samlet set kommer opførelsen af centret til at koste 70-75 millioner kroner, hvoraf Assens Kommune finansierer 15 millioner og A.P. Møller Fonden og Nordea-fonden finansierer resten.

A.P. Møller Fonden har doneret 25 millioner kroner til projektet.

Oplevelser for alle sanser
Kyst- og Lystfiskercentret kommer til at formidle naturen under havet gennem de besøgendes sanser med prøv selv-aktiviteter og mulighed for også at røre, oplyser Assens Kommune.

”Vi ser frem til at følge etableringen af det kommende Kyst- og Lystfiskercenter. Centret kommer til at tilbyde en masse lokale og besøgende oplevelser og viden om den danske natur på, i og ved vandet. Noget, som vi håber, giver endnu flere lyst til at komme ud i det fri og skabe oplevelser i fællesskab med andre,” siger Nordea-fondens uddelingschef Christine Paludan-Müller.

Slår dørene op i 2025
Hvis byggeriet går efter planen, kommer det nye oplevelsescenter til at slå dørene i 2025. Assens’ borgmester Søren Steen Andersen glæder sig over, at Nordea-fondens bevilling nu sikrer, at projektet er fuldt finansieret.

”Det betyder, at vi nu kan sætte et punktum for det lange træk med at få finansieret centret. Det er en stærk gruppe bestående af staten, Assens Kommune og to fonde, som står bag realiseringen af det samlede projekt. Det er yderst lovende, ligesom centret uden tvivl får en stor betydning for vores handels-, restaurations- og turismebranche i Assens by og området omkring,” siger borgmesteren.

 

Relaterede artikler:

Tysk hotelkæde bygger første hotel i Danmark

97 millioner kroner til investeringer i kystturisme

Campingplads køber stort naturområde