(DK) Sekretariatschef til Brancheforeningen Dansk Luftfart i DI

Brancheforeningen Dansk Luftfart blev stiftet i 2010, og er medlemsforening i Dansk Industri. Foreningen er organisatorisk placeret i DI Transport. Foreningen varetager medlemskredsens erhvervspolitiske interesser. Medlemskredsen består af luftfartsselskaber, SAS, Norwegian, DAT, Sunclass Airlines og lufthavne, CPH, Billund, Aalborg m.fl., groundhandlere samt virksomheder i General Aviation. Se evt. mere på www.dansk-luftfart.dk

Hvad beskæftiger vi os med?

Nok har luftfart en del med luftfartsselskaber og lufthavne at gøre. I den sammenhæng står klimaet og luftfartens grønne omstilling klart i centrum. Luftfartens Klimapartnerskab sekretariatsbetjenes i øvrigt af Dansk Luftfart. Men luftfart er også meget andet. Her er bare et lille udpluk: Passagerrettigheder, udlændingelovgivning, PNR-regler, told og skat, CO2-kvoter, ground handling-direktiv, Folkemøde o.m.a. Sagerne er mange og typisk relativt komplekse og ofte ret EU-tunge. Derfor øger vi ressourcerne i BDLs sekretariat med en ny sekretariatschef samtidig med, at den hidtidige sekretariatschef træder et skridt tilbage for at varetage de mere tekniske opgaver i samarbejde med dig.

Du får ansvaret for

 • Sekretariatsbetjening af Dansk Luftfart, herunder bestyrelsesmøder mm.
 • Sekretariatsbetjening af Luftfartens Klimapartnerskab.
 • Varetagelse af relationerne til medlemskredsen.
 • Politisk interessevaretagelse i tæt samarbejde med DI Transports direktør.
 • Varetagelse af kontakten til de relevante myndigheder, herunder deltagelse i diverse myndighedsfora mv.
 • Kontakten til søsterorganisationer i andre lande, især Sverige og Norge.
 • Foreningskommunikation (internt som eksternt) i samarbejde med branchedirektøren for DI Transport.

Du bliver en del af Dansk Industri, og ikke mindst medarbejder i vores stærke DI Transport-team med reference til branchedirektøren. Din hovedopgave bliver luftfart, men du vil formentlig også kunne bidrage til andre opgaver i DI Transport-teamet. En vigtig faktor i jobbet er evnen til at trække på de mange forskellige faglige kompetencer, der findes i DI.

Din profil:

 • Gode samarbejdsevner.
 • God til at skabe og vedligeholde relationer.
 • Åben og godt kommunikerende – også gerne på de sociale medier.
 • Uddannelse: formentlig har du en politisk-økonomisk og/eller teknisk baggrund på akademisk niveau.

Detaljeret indsigt i luftfart er ingen betingelse, men du skal være god til at sætte dig ind i branchens vilkår, udfordringer og komplekse sager.

Stillingen er på fuld tid, og arbejdstiden tilrettelægges fleksibelt, og der vil lejlighedsvist være møder med overnatning i Danmark og udlandet. Som udgangspunkt er arbejdsstedet Industriens Hus i København. Hjemmearbejdsdage et par gange om måneden er en mulighed.

Kan du se dig selv i dette job, så send din motiverede ansøgning og CV via ansøgningsknappen senest den 26. september 2023. Har du spørgsmål, så kontakt branchedirektør Karsten Lauritzen på mail kal@di.dk eller chefkonsulent Per Henriksen på mail pehe@di.dk eller telefon 40413701.

ANSØG HER

 

OM DI

Vi hjælper danske virksomheder med at vinde

Som medarbejder i DI er du en del af Danmarks største erhvervs- og arbejdsgiverorganisation. I DI har vi en mission om at hjælpe danske virksomheder med at vinde. For når virksomheder i Danmark vinder, så vinder hele Danmark.

I DI arbejder du sammen med mere end 950 kolleger og vores mange eksterne samarbejdspartnere for at skabe de bedste vilkår for DI’s medlemmer – både i Danmark og internationalt. Du er med til at sikre, at vores virksomheders interesser er højt på dagsordenen hos politikere, myndigheder og andre institutioner. Og at virksomhederne får den bedste rådgivning, vejledning og støtte.

Vi værner om vores troværdighed, for den er afgørende for, at vi kan varetage vores medlemmers interesser. DI har en stærk stemme, og du vil opleve, at der bliver lyttet, når vi repræsenterer DI rundt omkring i hele landet – ligesom du selv skal kunne lytte til vores medlemmer for at forstå deres behov.

Vi er drevet af viden, og vi arbejder sammen for at nå vores mål

I DI er du omgivet af dygtige kollegaer. Vi har respekt for viden – og et højt fagligt niveau er helt afgørende for at nå vores mål. Derfor støtter vi dine muligheder for at blive dygtigere og udvikle dig.

Vi giver dig de bedste rammer for, at du kan udfolde og udvikle dine evner. Det sker blandt andet ved, at du har ansvar og indflydelse på egne arbejdsopgaver, og vi har en kultur, hvor vi arbejder sammen og hjælper hinanden.

I Industriens Hus har du en arbejdsplads med topmoderne faciliteter, masser af liv og aktiviteter lige fra konferencer til udstillinger – og udsigt til både Tivoli og Rådhuspladsen.

Bemærk
Vi sender en kvittering, når vi har modtaget din ansøgning, og vi sørger for, at alle ansøgere har hørt fra os, når en rekrutteringssag er afsluttet.

Vi oplever desværre, at mails sendt fra os opfanges i ansøgerens spamfilter. Vi beder dig derfor tjekke dér, hvis du undrer dig over, at du ikke har hørt fra os. Du kan alternativt skrive til os på job@di.dk

Det er vigtigt, at du har en god oplevelse, når du søger job i DI, uanset hvor langt du når i processen.

Læs mere om DI: di.dk/job

Udløber: 26.09.2023