Krav om indrapportering af data giver ekstra arbejde og koster penge hos Skallerup Seaside Resort. Men feriecenteret er langt fra alene, og afrapportering koster virksomhederne milliarder årligt.
Det går ganske godt på Skallerup Seaside Resort A/S, som har knap 2.000 sengepladser fordelt på 292 feriehuse. Siden 2018 har stedet været under lederskab af administrerende direktør Jørgen Høll, der har en fortid i Forsvaret, blandt andet som chef for Specialoperationskommandoen med ansvar for Jægerkorpset og Frømandskorpset.
Sidste regnskab viser sorte tal på bundlinjen, og der er mange gæster i sengene. Men alligevel er Jørgen Høll bekymret over de mange afrapporteringskrav, som virksomheden bliver pålagt, skriver Dansk Industri.
Flere gange om måneden skal Skallerup Seaside Resorts salgsafdeling bruge ressourcer på arbejdstidsregistrering og andre indberetninger. Og det store feriecenter er langt fra den eneste virksomhed.
DI har således regnet ud, at danske virksomheder årligt bruger 41 millioner timer, svarende til mere end 25.000 fuldtidsmedarbejdere, alene på afrapportering af data til offentlige myndigheder. For det danske erhvervsliv betyder det en udgift på 23,5 milliarder kroner årligt.
”Det kan føles meningsløst at lave det her arbejde, for vi får sjældent noget konkret ud af det. En gang imellem får vi tal på, hvor mange der har besøgt Danmark og lignende, men vi ved også godt, at der er et stort mørketal fra Airbnb og campingpladser, der ikke skal registrere,” siger Jørgen Høll.
Grøn omstilling giver arbejde
En stor del af det administrative arbejde er relateret til den grønne omstilling. Mens Jørgen Høll anerkender nødvendigheden af klimakrav, er det hans oplevelse, at der mangler et helhedssyn.
Det kostede Skallerup Seaside Resort fire millioner kroner at indføre affaldssortering. Men hvor der før kom en enkelt skraldebil, som kørte affaldet 15 kilometer til Hjørring, kommer der nu syv til otte skraldebiler, hvoraf en del af affaldet har endestation i Aalborg 50 kilometer væk.
”Det er bekymrende, at man i flere sammenhænge kun kigger på de små fraktioner og ikke den brede pallette, når det kommer til klimakravene. For hvor er det bæredygtige i det her?” lyder det fra Jørgen Høll.
Skallerup Seaside Resorts feriehuse er i øvrigt ikke omfattet af reglerne om affaldssortering. Man har således frivilligt valgt implementeringen. Det valg har man truffet, fordi yngre gæster som Generation Z og deres efterkommere stiller store krav til bæredygtighed.
”Vi bygger grønne huse, installerer nye energisystemer og meget andet, for vi ved, at de yngre forbrugere tænker grønt. Det giver mening for os, og derfor har jeg også indgået i et klimapartnerskab med Hjørring Kommune, som gør meget på det her område,” fortæller Jørgen Høll.
Relaterede artikler:
Overskuddet faldt markant hos stort feriecenter
Startede som flygtningelejr: Stort feriecenter fejrede 75 år