Mandag mellem klokken 9 og 14.30 har BC Hospitality Group jobmesse for knap 400 af koncernens opsagte medarbejdere. Foto: BC Hospitality Group.

Bella Center har jobmesse for sine opsagte ansatte

Mandag er der jobmesse for 400 i BCHG, der er opsagt under coronakrisen og restriktioner. ”Der er heldigvis dele af erhvervslivet, regeringen ikke vil lukke, og den del mangler medarbejdere,” siger koncernchefen.

Mandag afvikles BCHG Future Job Fair – en jobmesse for BC (Bella Center) Hospitality Groups 381 opsagte medarbejdere. De er fra alle dele af Bella Center-gruppen, herunder BCHG’s tre hoteller, Bella Sky, Crowne Plaza og Copenhagen Marriott.

Det eneste formål med mandagens interne jobmesse mellem klokken 9 og 14.30 er at hjælpe de mange medarbejdere, der er opsagt som konsekvens af coronakrisen, videre bedst muligt. Cecilia Lonning-Skovgaard, borgmester for beskæftigelses- og integrationsforvaltningen i Københavns Kommunes holder åbningstalen.

Fra BCHG siger Elisabeth Richard Bach, chef for uddannelse og udvikling, i en pressemeddelelse:

”Jobmessen er helt i vores Responsible Hospitality’s ånd. Vi har en hel branche, der er meget udfordret, og hvordan skifter man spor, måske efter adskillige år i hospitality-branchen. Det kan være ret uoverskueligt og føles umuligt. Jobmessen bliver en dag fyldt med inspiration, samtaler, workshops, sparring og over 100 konkrete jobtilbud.”

Farvel til halvdelen af de ansatte
Ved starten af i år havde BCHG-koncernen 800 ansatte, efter seneste fyringsrunde med udgangen af sidste måned vil der være 300 tilbage. Coronakrisen har kostet BC Hospitality Group 80 procent af omsætningen, oplyste koncerndirektør Allan L. Agerholm, sidst i august til STANDBY.dk

BC Hospitality Group har opsagt i alt 381 medarbejdere på alle niveauer som direkte konsekvens af coronakrisen. Opsigelserne er spredt i hele organisationen, herunder de tre hoteller og i selve Bella Center Copenhagen.

På mandagens jobmesse deltager mange og meget forskellige virksomheder, både offentlige og private. Adgangsbilletten som ”udstiller” til jobmessen er reelle jobtilbud, et uddannelsesforløb/sparring; med andre ord: konkrete tiltag og ikke ”bare” hensigtserklæringer.

Målet med dagen er, at de opsagte forhåbentlig skal komme fra jobmessen med et konkret job eller en udviklingsplan/værktøjer til videre-/efteruddannelse, oplyser BCHG.

De deltagende virksomheder på jobmessen stiller gratis op. Tre førende bureauer, inden for vikarer og rekruttering, deltager med konkrete jobmuligheder, mens to store dagligvarevirksomheder leder efter nye medarbejdere, oplyser BCHG.

”Vi skal tænke kreativt og utraditionelt og vi er heldigvis ikke alene. Jobcenter København, Københavns Erhvervshus og International House deltager også. Det handler om samarbejde og at forene kræfterne,” siger Elisabeth Ricard Bach.

”Heldigvis dele af dansk erhvervsliv, regeringen ikke ønsker at lukke”
I en kommentar til mandagens jobmesse, siger BCHG’s koncernchef, Allan Agerholm, til STANDBY.dk: ”Vi har jobmessen for at hjælpe de kolleger, vi desværre har måtte opsige og hjælpe dem, så godt vi kan. Det er det mindste, vi kan gøre.

Der er jo heldigvis dele af dansk erhvervsliv som regeringen ikke ønsker at lukke, og den del mangler heldigvis nye medarbejdere. Så på vores jobmesse kan de matche med de af vores gode kolleger, der ikke mere har et job. For deres jobs er blevet lukket af regeringen, ikke af coronakrisen,” siger Allan Agerholm og tilføjer:

”Der er ingen logik mellem, hvorfor det er farligere at gå på restaurant end at gå i en skobutik. Hvorfor skal man ikke have mundbind på i for eksempel en dagligvarebutik, mens skal have det i en af vores restauranter.”

Relaterede artikler:

”Uanstændigt at Folketinget handler så sent”

“Mange savnede en solstrålehistorie som min”

Stor fyringsrunde i Københavns største hotelgruppe