En scene fra Grand Départ i København i 2022. Foto: Magnus Andersen/Grand Depart Copenhagen Denmark.

Barsler med dansk cykelløb på højt niveau

En række aktører er gået sammen om at skabe et endagscykelløb på internationalt niveau. Sidste år trak Tour de France 640.000 tilskuere til hovedstaden og skabte omsætning for et trecifret millionbeløb.

Efter at have lagt asfalt til det verdensberømte cykelløb Tour de France, har københavnske aktører fået blod på tanden, og man er nu begyndt at undersøge muligheden for mere professionel cykelsport i hovedstadens gader.

Københavns Kommune, Wonderful Copenhagen, Sport Event Denmark og Danmarks Cykle Union er gået sammen om at etablere et nyt éndagscykelløb på internationalt niveau for både herrer og damer.

”Ovenpå den store succes med værtskabet for de tre indledende etaper af Tour de France sidste år, hvor mere end 1.600.000 mennesker fulgte med langs ruterne, heraf alene 600.000 til enkeltstarten i København, mener vi, at tiden er inde til, at København skal have sit helt eget éndagsløb i World Tour-kalenderen,” skriver Sophie Hæstorp Andersen, overborgmester, Mia Nyegaard, kultur og fritidsborgmester, Morten Anderson, formand Danmarks Cykle Union i en fælles erklæring.

Partnerne håber på, at det nye cykelløb kan løbe at stablen for første gang i foråret 2025 og efterfølgende være en tilbagevendende, årlig begivenhed.

Vil udnytte tour-erfaring
Idéen kalder partnerne indtil videre World Tour Copenhagen, og tanken er, at læringen fra sidste års Grand Départ i København skal komme det lokale erhvervsliv til gode.

Under tour-starten i København lykkedes det ifølge organisationerne bag planen at aktivere det lokale erhvervsliv, frivillige, foreninger, hoteller og restaurationer i København, og den tænkning ønsker partnerne at videreføre til andre store events.

Sideløbende med et elitecykelløb, ønsker partnerne at kombinere eventet med en folkefest og et cykelløb for alle samt et politisk topmøde om cykling, som har til formål at fremme hverdagscyklismen i Danmark og Europa.

Genererede turismeomsætning for millioner
I december 2022 offentliggjorde Grand Départ Copenhagen Denmark en samlet evaluering af Tour de France i Danmark.

Her var konklusionen, at der var cirka 640.000 tilskuere langs ruten i København, herunder lige over 200.000 erhvervsturister, hvoraf 40.000 var udenlandske.

Samtidig viser evalueringen, at Touren skabte en turismeøkonomisk omsætning på 348 millioner kroner i København alene.

 

Relaterede artikler:

Touren gav dansk turismeomsætning for millioner

Vil afsætte millioner til superevents

Alternativ dansk bookingportal ændrer ejerforhold