Aftalen mellem Klimascore og MCI Copenhagen blev underskrevet af Klimascores administrerende direktør, Rene Channouf Jacobsen, til venstre, og hans modsvarighed hos MCI, Per Ankær. PR-foto.

Arrangører kan gøre events mere bæredygtige

Kongres- og eventbureauet MCI Copenhagen og Klimascore.com i bæredygtighedsaftale, så konferencer og events arrangeret af MCI fra næste år kan opgøre CO2-besparelser.

MCI Copenhagen har fokus på at gøre events mere bæredygtige og ved at bruge Klimascore.com til at måle den faktiske CO2-udledning, vil eventarrangøren vise et stort fokus på bæredygtighed.

Incomingbureauet blev i september første danske kongres- og eventarrangør, der opnåede HORESTA’s miljøcertificering Green Tourism Organization (GTO).

Og nu kommer en ny miljøaftale med danske Klimascore. CO2-besparelsen og CO2 emissionerne ved møder og kongresser verificeres af Klimascore, og slutresultatet kan offentliggøres ved arrangementet. Det er en mulighed for eventarrangører til at vise engagement i at gøre arrangementer mere bæredygtige, oplyser Klimascore i en pressemeddelelse.

Per Ankær, administrerende direktør for MCI Copenhagen siger i denne: ”MCI er glade for at vi kan tilbyde vores kunder at måle CO2-besparelsen. Det er en del af vores rejse for at reducere CO2 ved alle vores begivenheder.”

Resultater kan medtages i CO2-regnskab
René Jacobsen, administrerende direktør hos Klimascore, siger i pressemeddelelsen: ”Vi er klar til at dokumentere og hjælpe kunderne med fortælling om eventets klimatiltag og resultater. Events er en oplagt mulighed for kundens organisation at demonstrere de er forpligtet til bæredygtighed.”

Ved arrangementer kan man få deltagere til at mærke, smage og være en del af de valg, der er truffet. Det er en mulighed for at matche bæredygtige valg med organisationens værdier og strategier,” siger René Jacobsen.

CO2-besparelserne fra det enkelte arrangement har betydning for CO2-udledningen og får man CO2-resultaterne verificeret af klimascore.com, så kan man medtage dem i organisationens CO2-regnskab, hedder det i pressemeddelelsen.

Erfaringer fra Klimascore viser at CO2 besparelser kan være i størrelsesorden 245 tons CO2 for events med 5.000 deltager og mindre events kan typisk spare fem tons CO2, oplyses det.

Klimascore stod forleden sammen med Dansk Erhverv bag uddelingen af de danske Climate Awards. Climate Award gives til hoteller eller konferencecentre med den laveste dokumenterede CO2-udledning per hotelgæst – dog baseret på hotellernes egne data, hed det i en pressemeddelelse.

 

Relaterede artikler:

Endnu en stor hotelgruppe skifter til Dansk Erhverv

Første danske kongresarrangør får grøn certificering

“Erhvervsrejsemarked domineres af store bureauer”