Egeskov Slot på Sydfyn er en af de mange lokationer på Fyn og omegn, der omtales i denne uges udgave af Anders And & Co. Presseillustration: Egmont Publishing © (C) Disney.

Anders And besøger Fyn og omegn

Hovedhistorien i denne uges Anders And & Co. begynder i H.C. Andersens Fødehjem og kommer vidt omkring på Fyn. Det er fjerde gang på fire år med en historie, hvor ænderne rejser i Danmark.

I dag udkommer ugens udgave af Anders And-bladet, Anders And & Co., og for fjerde år i træk er Walt Disneys kendte figurer fra Andeby på tur rundt i Danmark på jagt efter ”Danmarks skjulte skatte.”

Klik for større format. Forsiden af denne uges udgave af Anders And & Co., hvor turen går til Fyn. Presseillustration: Egmont Publishing © (C) Disney.

Første stop var Vendsyssel i 2018, Sønderjylland fulgte i 2019 og sidste år var Anders And og nevøerne i Trekantområdet.

I år er turen kommet til Fyn. Her drager Anders And på en fynsk skattejagt: På sporet af et glemt H.C. Andersen-eventyr.

Onkel Joakim fører an, når han sammen med Anders And og nevøerne drager til Fyn for at finde et glemt H.C. Andersen-eventyr, der skal gøre ham endnu rigere. Undervejs går skattejagten via et væld af fynske byer og seværdigheder, skriver Have Kommunikation og PR i en pressemeddelelse.

Anledningen til det fynske eventyr er, at ænderne har fået nys om en helt særlig skat: Et glemt H.C. Andersen-eventyr.

Ænderne starter deres søgen i H.C. Andersens fødehjem i Odense. Men så let skal det ikke være, så undervejs i skattejagten besøger de foruden Odense også Svendborg, Rudkøbing og Faaborg – ligesom de drager ud i det Sydfynske Øhav og slår et smut forbi Langeland og Tåsinge.

Derudover optræder en vifte af fynske seværdigheder i ugens udgave af Anders And & Co. Det er blandt andet Odense Domkirke, Egeskov Slot, Vor Frue Kirke i Svendborg, Valdemars Slot på Tåsinge og Oehlenschlägers Bøg på Langeland. Og det helt nye H.C. Andersens Hus, som åbnede denne sommer i Odense, spiller naturligvis også en rolle i historien.

Håber familier fra hele Danmark får lyst til at besøge Fyn
Idéen til historien om besøget på Fyn kommer fra Anders And-bladets redaktør gennem mange år, Svend Skytte, mens manuskriptet er skrevet af Gorm Transgaard.

”Det var en gave for os at sende onkel Joakim, Anders And og nevøerne ud på dette eventyr. Fyn og det sydfynske øhav rummer et væld af interessante og inspirerende steder, som gør sig særdeles godt i Anders And-universet. Desuden er historien selvfølgelig også en eventyrlig hyldest til H.C. Andersen og hans evne til fortsat at tryllebinde os med sine magiske fortællinger,” siger Svend Skytte i pressemeddelelsen og tilføjer:

”Vi håber, at alle fynboer vil være stolte over historien. Derudover håber vi selvfølgelig også, at familier fra hele Danmark får lyst til at besøge Fyn, så de kan opleve de mange spændende steder fra historien i virkeligheden.”

Fyns turisme kan naturligvis håbe på, at denne danske historie kommer i Anders And-blade i andre lande, så læserne af disse, typisk børn, kan spørge deres forældre, om de ikke skal besøge Fyn og omegn.

Anders And & Co. nr. 41 udkommer i dag, torsdag den 14. oktober, og koster 40 kroner.

I Danmark siden 1949
På grund af papirmangel efter Anden Verdenskrig udkom det første Anders And-blad i Danmark først i 1949 – i 103.000 eksemplarer, udgivet i Danmark af Gutenberghus. I dag hedder forlaget Egmont Publishing.

Gutenberghus udgav oprindeligt kun Anders And én gang om måneden, men fra 1956 begyndte bladet at udkomme hver anden uge, og i 1959 blev det til et ugeblad.

Anders And-bladets primære målgruppe er børn mellem 6-12 år og deres forældre; der bruges i snit 22-32 minutter på bladet, det læses i gennemsnit tre gange og 90 procent af køberne gemmer det, oplyser Egmont Publishing.

Relaterede artikler:

Danmark får stor turismeomtale på CNN

Nuuk, Færøerne og Odense på fornem rejseliste

De 19 topscorere i de danske destinationsselskaber

Anders And besøger atter Danmark