Aarhus Domkirke set fra luften. Foto: Frame & Work for VisitAarhus.

Aarhus blandt verdens mest bæredygtige

Aarhus er blandt verdens mest bæredygtige turistdestinationer. Det var konklusionen på en konference i Brügge, hvor Aarhus indtog en femteplads på den globale rangliste.

I smilets by er smilene for tiden lidt bredere, end de plejer at være – i hvert fald hos VisitAarhus’ medarbejdere.

Onsdag aften blev det nemlig offentliggjort, at Aarhus har opnået en femteplads på det internationale bæredygtighedsindeks Global Destination Sustainability Index (GDS, red.) blandt 100 destinationer fra hele verden. Det oplyser VisitAarhus i en pressemeddelelse.

Samtidig lander byen på en delt førsteplads i kategorien “social bæredygtighed” sammen med Aalborg og København samt en tredjeplads i kategorien “miljø”.

Sidste år opnåede Aarhus en sjetteplads på indekset, og Aarhus’ borgmester, Jacob Bundsgaard (S), glæder sig over udviklingen:

”Det er rigtigt glædeligt for byen, og placeringen er i sig selv en flot anerkendelse af den indsats, der fra mange sider bliver gjort i forhold til arbejdet med en bæredygtig fremtid. På den måde er den også et godt billede på, hvor bredt forankret indsatsen med den grønne omstilling er, for resultatet er skabt af alle gode kræfter. Og så sætter placeringen en tyk streg under, at ikke blot er vi ambitiøse på området, men vi formår også at omsætte vores ord til konkret handling,” fortæller Jacob Bundsgaard.

Styrker Aarhus på det internationale marked
GDS-indekset er en internationalt anerkendt rangliste over turistdestinationer, som tager udgangspunkt i destinationernes præstationer inden for kategorierne miljø, sociale forhold, turismevirksomheders indsats for den grønne omstilling samt destinationsselskabets initiativer.

Indekset er baseret på de 17 verdensmål og udspringer fra erhvervsturisme, da særligt internationale kongresser og konferencer benytter indekset.

Derfor mener VisitAarhus’ direktør, Pia Lange Christensen, også, at den gode placering er en konkurrenceparameter, når der skal tiltrækkes store begivenheder og turister, og det vil gavne både Aarhus-by og resten af Aarhusregionen, som også for eksempel tæller Silkeborg, Randers og Viborg.

”Den flotte placering er først og fremmest et cadeau til det store arbejde, som Aarhus Kommune, turismevirksomhederne og VisitAarhus gør for både at skabe og drive bæredygtig forandring. Det er en klar konkurrencefordel, at Aarhus positionerer sig så stærkt i indekset, og det er med til at styrke området som en foretrukken destination,” siger destinationsdirektøren.

Hun fortsætter:

”Samtidig er det et billede på den udvikling, der foregår i hele Aarhusregionen, hvor der arbejdes målrettet med bæredygtighed i form af alt fra certificeringer til klimaregnskaber og -handlingsplaner.”

Direktøren tilføjer, at Aarhus langt fra er i mål, og destinationen arbejder således videre på at gøre destinationen endnu mere bæredygtig.

GDS-indekset blev offentliggjort onsdag den 16. oktober under GDS Forum & CityDNA Conference i Brügge.

 

Relaterede artikler:

Aarhus’ kulturliv omsætter for milliarder

Nyt Aarhus-hotel på vej: 211 værelser, pool og spa

Aarhus glæder sig over milliardstor vækst i forbruget