Kokkeelever. (Foto: Hotel- og Restaurantskolen | PR)

11 flere elever end ventet søger ind på uddannelse

Der har vist sig at være en større interesse for uddannelsen som ’grøn madhåndværker’, end Hotel- og Restaurantskolens først regnede med. Eleverne vil gerne lave mad af grønne råvarer.

“Er du interesseret i plantebaseret mad med økologiske råvarer og mere bæredygtige proteiner? Og vil du være med til at få vores spisevaner til at vende på en tallerken?”

Det spørgsmål stiller Hotel- og Restaurantskolen i det oplysningsmateriale, som er blevet udfærdiget til potentielle elever på den nye uddannelse kaldet ’grøn madhåndværker’, der er skabt for at komme tidens tendens med fokus på forskellige former for bæredygtighed i møde.

Den toårige uddannelse skal nemlig give eleverne mulighed for at tage livtag med grøn gastronomi, planterig kost, mere bæredygtige produktionsmetoder, økologi, råvarelære og værtskab. Alt sammen set gennem linsen af klimakrisen.

Det første hold elever er kommet i gang, og det næste begynder i løbet af 2025. Ifølge TV 2 Kosmopol udviste flere elever, end Hotel- og Restaurantskolen havde forudset, interesse for at trække i forklæde og kokketøj for at blive skarpere til at tilberede de grønne råvarer.

Gider ikke flere frikadeller
Skolen havde i første omgang forudset, at der formentlig ville være 15 af de elever, der havde opfyldt kravene om, de skal have gennemført Hotel- og Restaurantskolens grundforløb i gastronomi og sikret sig en læreplads, der ville være interesseret i at gå på linjen.

Det viste sig dog, at 26 elever søgte ind med henblik på at få en fremtid som grøn madhåndværker i eksempelvis et hotelkøkken eller på en af landets restauranter. Det er typisk elever, der i forvejen har en interesse i den grønne omstilling, der søger ind, lyder det fra skolen.

Christian Fentz, der er projektleder på Hotel- og Restaurantskolen, kalder den nye uddannelseslinje for et tilløbsstykke.

Han fortæller desuden, at man er glad for at kunne præsentere et alternativ for de af skolens elever, der ikke ønsker at arbejde med kød, men i stedet drømmer om at dygtiggøre sig i andre former for madlavning.

”Der er bare rigtig mange, der ikke gider at spise flere krebinetter og frikadeller. Der er rigtig mange, der godt kunne tænke sig at prøve at tilberede noget, der minder om en krebinet, men uden grisekød,” forklarer projektlederen til TV 2 Kosmopol.


Relaterede artikler:

Trecifret millionbeløb sikrer ny kokkeskole

Derfor skiftede Hotel- og Restaurantskolen direktør

Fortsat flest forgæves rekrutteringer hos hoteller og restauranter